BOURNEMOUTH


SPRÅKRESA

 

I sommar ska jag åka iväg på mitt livs resa. Jag ska till Bournemouth som ligger vid Englands sydkust. Men innan dess åker jag en tur via Paris.

Varför valde jag just Bournemouth?

Jag fick hem sts katalog och läste igenom alla kursorterna. Det ända jag bestämt var att jag ville åka till England. Jag fastnade direkt vid Bournemouth då de är en av de soligaste platserna i England och en lagom stor stad. Man kan även lägga till 3 dagar i Paris innan språkresan börjar ”på riktigt” och jag har länge velat åka till Paris så det var ett plus!

Var, när och hur?

Jag åker med en kompis som jag känt hela livet vilket känns tryggt och bra. Vi åker ifrån Kastrup den 23 juni och kommer hem igen den 16 juli. Jag valde att gå international, eller ja det är det ända valet när man åker via Paris men annars kan man välja mellan international då man blandas med elever från olika länder eller classic då man är i en grupp med bara svenskar. Vi kommer bo i en värdfamilj under de tre veckorna vi är i Bournemouth och gå i skolan 3 timmar varje vardag.

Aktiviteter under språkresan

En del aktiviteter ingår när man köper sin språkresa och på alla kursorter kan man köpa till explorer pass vilket jag har gjort. Då ingick bl.a en till tur till London men tid för shopping. Vad jag har hört av personer som varit på språkresa innan var det här väl värt pengarna! Olika kursorter har också olika ”inriktningar” och i Bournemouth kunde man köpa till en volleyboll kurs. Dock är det inget jag valt då jag inte har någon bra relation till bollar… Min syrra var på Isle of Wight i somras och la då till ridning som aktivitet. Hon var väldigt nöjd med det dock blev hon lite försenad till vissa aktiviteter ibland.

 Det var lite kort om resan, mer lär ni få veta senare! :)


VEM ÄR JAG?

Jag har aldrig varit den bästa på att beskriva mig själv men ska göra så gott jag kan. Som sagt, jag heter Malin, är fjorton år och bor i den mysiga kuststaden Helsingborg. Jag går precis som alla andra i min ålder i skolan och på fritiden umgås jag med mina vänner. Jag brinner för en ganska udda sport, orientering som jag både tränar och tävlar aktivt. Sedan är jag även i stallet en gång i veckan och går en konfirmationskurs en dag i veckan. Däremellan försöker jag hinna med alla läxor och mina djur. Jag älskar att ha mycket och göra även om att ligga i sängen hela dagen även inträffar då och då.

Som sagt jag suger på det här så skriver 7 sanningar om mig istället

·        Jag har nog världsrekord i att stöka ner mitt rum på snabbast tid..

·        jag är livrädd för fåglar

·        jag hade en period i mitt liv då jag inte tyckte om godis

·        jag kan uppfattas som blyg i början men när jag känner mig trygg med en person blir jag helt crazyyy

·        jag skjuter alltid upp saker till sista stund vilket gör att jag alltid får stressa i slutet

·        de ord jag änvänder mest för tillfället är, härligt, typ och palla. 

·        jag suger på alla sporter där en boll är inblandad

 

Ja, nu vet ni förhoppningsvis lite om mig och ni lär nog lära känna mig under tiden jag bloggar!

 
 

VÄLKOMMEN

Mitt namn är Malin och jag är en 14 årig tjej från Helsingborg. Nästa sommar ska jag på språkresa till Bournemouth och det är det här den här bloggen kommer handla om. Jag kommer skriva om alla förberedelser, ska försöka blogga så mycket som möjligt när jag är iväg och även när jag kommit hem. Ska även försöka lägga ut lite information om språkresa ifall det är folk som ännu inte bokat med funderar på att åka!

Jag bloggar inte bara för att andra ska kunna ta del av det jag skriver och bli inspirerade att åka kanske sommaren 2014 eller nu i sommar utan också för att ha bloggen som ett minne när det stora äventyret är över.